MARS TEKERCS
Az eddigi tekercsek közül ez lett a
legkevésbé dekoratív, annak ellenére, hogy a tésztájába direkt nem tettem
kakaóport (ahogy az eredeti Mars csoki megkívánná), hogy a barna krém
érvényesülhessen. A férjemnek mégis a kedvencévé vált. Leszorította a második
helyre a Caffé Latte változatot.
HOZZÁVALÓK
1 TEKERCSHEZ:
a
tésztához:
200 g
darált háztartási keksz
0,5-1 dl
tej
1-2
evőkanál krém
a
krémhez:
70 g vaj
2 evőkanál
búzadara
1 evőkanál
búzafinomliszt
10 g
búzakeményítő
továbbá:
1,5
evőkanál krémes karamell (nálam Pacific karamellöntet,de persze házi is lehet)
a
bevonathoz:
100 g
Milka tejcsokoládé
1-2
evőkanál víz
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krém hozzávalóit simára keverjük, majd közepes hőfokon állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Kihűtjük.
2. A darált kekeszet egy keverőtálba öntjük, hozzáteszünk 1 evőkanál krémet.
Összegyúrjuk. Hozzátesszük a tejet is, majd még annyi krémet, hogy nyújtható állagú legyen.
Nekem kicsit darabos lett, mert egész kekszet daráltam le.
6. A sütőpapír segítségével feltekerjük. Mint látható,
megrepedt, de ez ne keserítsen el minket, mert ha rákerül a csoki, nem
látszódik semmi, szép sima felülete lesz.
7. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit.
Bevonjuk vele a tekercset.
Megvárjuk, míg megszikkad és betesszük a hűtőbe 3-4 órára.
Bevonjuk vele a tekercset.
Megvárjuk, míg megszikkad és betesszük a hűtőbe 3-4 órára.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése