MARS TEKERCS


Az eddigi tekercsek közül ez lett a legkevésbé dekoratív, annak ellenére, hogy a tésztájába direkt nem tettem kakaóport (ahogy az eredeti Mars csoki megkívánná), hogy a barna krém érvényesülhessen. A férjemnek mégis a kedvencévé vált. Leszorította a második helyre a Caffé Latte változatot.


HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a tésztához:

200 g darált háztartási keksz
0,5-1 dl tej
1-2 evőkanál krém

a krémhez:

2*180 ml Mars tejital

70 g vaj
2 evőkanál búzadara
1 evőkanál búzafinomliszt
10 g búzakeményítő

továbbá:

1,5 evőkanál krémes karamell (nálam Pacific karamellöntet,de persze házi is lehet)

a bevonathoz:

100 g Milka tejcsokoládé
1-2 evőkanál víz


ELKÉSZÍTÉS:

1. A krém hozzávalóit simára keverjük, majd közepes hőfokon állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Kihűtjük. 


2. A darált kekeszet egy keverőtálba öntjük, hozzáteszünk 1 evőkanál krémet.
Összegyúrjuk. Hozzátesszük a tejet is, majd még annyi krémet, hogy nyújtható állagú legyen.
Nekem kicsit darabos lett, mert egész kekszet daráltam le. 


3. Szilikonos sütőpapírral fedett nyújtódeszkán kb. 0,5 cm-re nyújtjuk.


4. Megkenjük a krémmel.

5. Megkenjük a karamellel.

6. A sütőpapír segítségével feltekerjük. Mint látható, megrepedt, de ez ne keserítsen el minket, mert ha rákerül a csoki, nem látszódik semmi, szép sima felülete lesz.

7. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit.
Bevonjuk vele a tekercset.
Megvárjuk, míg megszikkad és betesszük a hűtőbe 3-4 órára.

8. Felszeletelve tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések