NOKEDLI ANGOLOSAN



HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

2 db tojás
200 ml barna/fekete sör
só, bors
kb. 350-400 g búzaliszt
150 g Cheddar sajt
100 g angolszalonna


ELKÉSZÍTÉS:

1. Egy keverőtálba ütjük a két tojást. Felverjük a sörrel és a fűszerekkel.


2. Apránként adagolva annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű galuskatésztát kapjunk.


3. Nokedliszaggató segítségével lobogó, sós vízben megfőzzük, leszűrjük.


4. Kivajazott tálba tesszük.
(Én még a tetejére is tettem kb. 2 dkg vajat, de ez felesleges, mert egyébként is szaftos lesz.)


5. A nagy lyukon lereszelt sajtot elosztjuk egyenletesen a tetején.
Végül megszórjuk a kockára vágott szalonnával.


6. Előmelegített sütőben - légkeveréssel - 180 fokon 20-25 percig sütjük, míg a szalonna megbarnul.

Jó étvágyat!



MÉG TÖBB ANGOLOS ÉTEL:

ZÖLDBORSÓFŐZELÉK ANGOLOSAN



HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA ANGOLOSAN

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések