NOKEDLI ANGOLOSAN
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
2 db tojás
200 ml barna/fekete sör
só, bors
kb. 350-400 g búzaliszt
150 g Cheddar sajt
100 g angolszalonna
ELKÉSZÍTÉS:
1. Egy keverőtálba ütjük a két tojást. Felverjük a sörrel és a fűszerekkel.
2. Apránként adagolva annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű galuskatésztát kapjunk.
3. Nokedliszaggató segítségével lobogó, sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
4. Kivajazott tálba tesszük.
(Én még a tetejére is tettem kb. 2 dkg vajat, de ez felesleges, mert egyébként is szaftos lesz.)
5. A nagy lyukon lereszelt sajtot elosztjuk egyenletesen a tetején.
Végül megszórjuk a kockára vágott szalonnával.
6. Előmelegített sütőben - légkeveréssel - 180 fokon 20-25 percig sütjük, míg a szalonna megbarnul.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB ANGOLOS ÉTEL:
ZÖLDBORSÓFŐZELÉK ANGOLOSAN
HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA ANGOLOSAN
Megjegyzések
Megjegyzés küldése