MÁKKRÉMES-DIÓS KEKSZTEKERCS
HOZZÁVALÓK
1 TEKERCSHEZ:
a
tésztához:
140 g
Spekulatius/Spekuloos keksz
60 g
darált dió
1 evőkanál
méz
1-2 evőkanál
a krémből
a
krémhez:
200 ml
tejszín
250 ml tej
2 evőkanál
búzadara
2 púpozott
evőkanál búzafinomliszt
10 g
búzakeményítő
50 g
darált mák
1 db
citrom reszelt héja és leve
60 g vaj
cukor
ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS:
1. Megfőzzük a krémet.
Egy lábasban a krém hozzávalóit - a vaj kivételével - egy habverővel simára keverjük.
Végül belekockázzuk vajat, majd közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Teljesen kihűtjük.
2. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk.
Szilikonos sütőpapírral fedett, kekszmorzsával szórt deszkára tesszük.
3. Kb. 0,5 cm vékonyra kinyújtjuk.
4. Megkenjük a robotgéppel átkevert krémmel.
6. A sütőpapír segítségével feltekerjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése