MÁKKRÉMES-DIÓS KEKSZTEKERCS




HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a tésztához:

140 g Spekulatius/Spekuloos keksz
60 g darált dió
1 evőkanál méz
1-2 evőkanál a krémből

a krémhez:

200 ml tejszín
250 ml tej
2 evőkanál búzadara
2 púpozott evőkanál búzafinomliszt
10 g búzakeményítő
50 g darált mák
1 db citrom reszelt héja és leve
60 g vaj
cukor ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS:

1.  Megfőzzük a krémet.

Egy lábasban a krém hozzávalóit - a vaj kivételével - egy habverővel simára keverjük.
Végül belekockázzuk vajat, majd közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Teljesen kihűtjük.


2. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és  összegyúrjuk. 

Szilikonos sütőpapírral fedett, kekszmorzsával szórt deszkára tesszük.

3. Kb. 0,5 cm vékonyra kinyújtjuk.


4. Megkenjük a robotgéppel átkevert krémmel.


6. A sütőpapír segítségével feltekerjük.

3-4 órára, vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük. Felszeletelve tálaljuk.








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések