PÖTTYÖS GURU PALACSINTA (KARAMELLÁS ÉS MOGYORÓKRÉMES)




HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:

a tésztához:

125 ml tej
125 ml szénsavas ásványvíz
70 g búzafinomliszt
70 g rizsliszt
1 db tojás

olaj a sütéshez

a töltelékhez:

450 g tehéntúró
1 evőkanál tejföl
1 tasak vaníliás cukor
porcukor ízlés szeirnt

Nutella vagy Pacific karamellöntet

a dekorhoz:

50 g étcsokoládé
1-2 evőkanál víz
30 g pirított földimogyoró



ELKÉSZÍTÉS:

1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd kevés olajon 1 merőkanálnyit megsütünk mindkét oldalán.

2. Elkészítjük a tölteléket.

A túrót a kétféle cukorral és a tejföllel simára keverjük.



3. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit.
Ha nem elég folyékony 1-2 evőkanál meleg vizet adunk hozzá, simára keverjük.



4. A földimogyorót durvára daráljuk.
Aki késsel vágja, óvatos legyen, mert a kemény felületen megcsúszhat a kés éle!!!

5. Fogjuk a palacsintákat, megkenjük a túróval.


6.  Nutellát vagy karamellát kanalazunk rá.
Nutellás
Karamellás
5. Feltekerjük.
Tetejét áthúzzuk csokival és megszórjuk a mogyoróval.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések