PÖTTYÖS GURU PALACSINTA (KARAMELLÁS ÉS MOGYORÓKRÉMES)
HOZZÁVALÓK
6 DB-HOZ:
a
tésztához:
125 ml tej
125 ml
szénsavas ásványvíz
70 g
búzafinomliszt
70 g
rizsliszt
1 db tojás
olaj a
sütéshez
a
töltelékhez:
450 g
tehéntúró
1 evőkanál
tejföl
1 tasak
vaníliás cukor
porcukor
ízlés szeirnt
Nutella
vagy Pacific karamellöntet
a
dekorhoz:
50 g
étcsokoládé
1-2
evőkanál víz
30 g
pirított földimogyoró
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd kevés olajon 1 merőkanálnyit megsütünk mindkét oldalán.
2. Elkészítjük a tölteléket.
A túrót a kétféle cukorral és a tejföllel simára keverjük.
A túrót a kétféle cukorral és a tejföllel simára keverjük.
3. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit.
Ha nem elég folyékony 1-2 evőkanál meleg vizet adunk hozzá, simára keverjük.
4. A földimogyorót durvára daráljuk.
Aki késsel vágja, óvatos legyen, mert a kemény felületen megcsúszhat a kés éle!!!
5. Fogjuk a palacsintákat, megkenjük a túróval.
Aki késsel vágja, óvatos legyen, mert a kemény felületen megcsúszhat a kés éle!!!
5. Fogjuk a palacsintákat, megkenjük a túróval.
6. Nutellát vagy karamellát kanalazunk rá.
Nutellás |
Karamellás |
5. Feltekerjük.
Tetejét áthúzzuk csokival és megszórjuk a mogyoróval.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB NUTELLÁS DESSZERT:
MOZART PALACSINTA
MOZART KALÁCS
MOZART KOSÁRKÁK
MOZART FÁNK
NUTELLAHABOS KOSÁRKÁK
Megjegyzések
Megjegyzés küldése