ASZALT GYÜMÖLCSÖS ZABKEKSZ





Én 9 cm átmérőjű kiszúrót használtam és ebből a tésztamennyiségből 12 b kekszem lett.


HOZZÁVALÓK 12 DB-HOZ:

150 g zabpehely
150 g búzafinomliszt
100 g vaj
1 db tojás
2 evőkanál méz
100-150 g aszalt gyümölcs és olajos mag vegyesen
1 teáskanál fahéj
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
porcukor ízlés szerint
csipet só

ELKÉSZÍTÉS:

1. A zabpelyhet ledaráljuk, összekeverjük a liszttel, a csipet sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral.

2. A vajat, a mézet, a porcukrot, a tojást csomómentesre keverjük.


Hozzáadjuk a lisztet,a gyümölcsöket és a fahéjat.


Összegyúrjuk.


3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra, kiszurkáljuk.


4. Előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 13-15 percig sütjük, míg enyhén megbarnul.

Megvárjuk, míg kihűl.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések