ASZALT GYÜMÖLCSÖS ZABKEKSZ
Én 9 cm átmérőjű kiszúrót használtam és ebből a tésztamennyiségből 12 b kekszem lett.
HOZZÁVALÓK 12 DB-HOZ:
150 g zabpehely
150 g búzafinomliszt
100 g vaj
1 db tojás
2 evőkanál méz
100-150 g aszalt gyümölcs és olajos mag vegyesen
1 teáskanál fahéj
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
porcukor ízlés szerint
csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zabpelyhet ledaráljuk, összekeverjük a liszttel, a csipet sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral.
2. A vajat, a mézet, a porcukrot, a tojást csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk a lisztet,a gyümölcsöket és a fahéjat.
Összegyúrjuk.
3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra, kiszurkáljuk.
4. Előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 13-15 percig sütjük, míg enyhén megbarnul.
Megvárjuk, míg kihűl.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése