TEPERTŐS BURGONYA





HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:

1 kg főtt burgonya
200 g tepertő
1 db kisebb lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db tojás
1 nagy doboz tejföl (325-400 g)
1 evőkanál mustár (intenzív ízű)
só, őrölt bors, őrölt szerecsendió


Az étel a "Receptlexikon: Közép-Euróa konyhája" című kiadványban található a "Magyarország" részben.





ELKÉSZÍTÉS:

1. A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, megpucoljuk.

Egy tűzálló edénybe karikázzuk. Sózzuk, borsozzuk.




2. A lilahagymát és a tepertőt durvára daráljuk, eloszlatjuk a krumplin.



3. A tejfölt, a tojást, a zúzott fokhagymát, a mustárt, sót, borsot, szerecsendiót, szükség esetén kevés tejet csomómentesre keverjük.




4. A krumplira ráöntjük a mártást.


Előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük, míg a mártás rásül a krumplira.

Azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések