SON-GO-KU BUKTA
HOZZÁVALÓK 8 DB-HOZ:
a tésztához:
400 g búzaliszt
20 g friss élesztő
2 evőkanál zsír
1 teáskanál cukor
só
langyos víz
a töltelékhez:
300 g gomba
200 g csemegekukorica
100 g sonka
1 db vöröshagyma
só, bors
A használt forma:
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az élesztőt cukros, langyos vízben felfuttatjuk.
Hozzáöntjük a zsírral elmorzsolt és sóval meghintett liszthez.
Az egészet jól összegyúrjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
2. A töltelékhez a gombát megpucoljuk, megmossuk összekockázzuk.
A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd együtt pároljuk a gombával, míg a levét elfővi.
Ekkor hozzátesszük a lecsepegtetett vagy megpárolt főtt kukoricát és a kockára vágott sonkát.
3. A szilikonos formát masszívabb sütőlemezre helyzzük, majd kibéleljük a tésztával.
4. Feltöltjük a raguval és a tetejét újabb adag tésztával lezárjuk.
5. Előmelegített sütőben - légkeveréssel - 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése