SON-GO-KU BUKTA




HOZZÁVALÓK 8 DB-HOZ:

a tésztához:

400 g búzaliszt
20 g friss élesztő
2 evőkanál zsír
1 teáskanál cukor
langyos víz

a töltelékhez:

300 g gomba
200 g csemegekukorica
100 g sonka 
1 db vöröshagyma
só, bors


A használt forma:


ELKÉSZÍTÉS:

1. Az élesztőt cukros, langyos vízben felfuttatjuk.

Hozzáöntjük a zsírral elmorzsolt és sóval meghintett liszthez.

Az egészet jól összegyúrjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük.


 2. A töltelékhez a gombát megpucoljuk, megmossuk összekockázzuk.

A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd együtt pároljuk a gombával, míg a levét elfővi.

Ekkor hozzátesszük a lecsepegtetett vagy megpárolt főtt kukoricát és a kockára vágott sonkát.


 3. A szilikonos formát masszívabb sütőlemezre helyzzük, majd kibéleljük a tésztával.


 4. Feltöltjük a raguval és a tetejét újabb adag tésztával lezárjuk.


 5. Előmelegített sütőben - légkeveréssel - 180 fokon 20-25 percig sütjük.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések