CURRYS-KARFIOLOS CSIRKE

 


HOZZÁVALÓK KB. 4 SZEMÉLYRE:


1  kg karfiol

1 kg csirkemell

1 nagy vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

2 teáskanál currypor

180-200 ml főzőtejszín

1 evőkanál liszt

2-3 evőkanál olaj

 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A felaprított vöröshagymát és a kockára / csíkokra vágott csirkét 2-3 evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk.

2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a curryport, sót és kb. 2-3 dl vízzel felöntjük.

3. A karfiolt apróra feldaraboljuk. Szét kell főnie, mire a csirke megfő, akkor lesz krémes az állaga.

Hozzáadjuk a csirkéhez.Megvárjuk, míg az egész felforr, majd alacsony hőfokon puhára főzzük.

4. A lisztet csomómentesre keverjük a főzőtejszínnel és behabarjuk vele a karfiolos csirkét.

 

Tetszőleges körettel tálaljuk. (bulgur, tészta, rizs, köles...stb.)

(A képen barna rizs a köret.)



 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések