CURRYS-KARFIOLOS CSIRKE
HOZZÁVALÓK KB. 4 SZEMÉLYRE:
1 kg karfiol
1 kg csirkemell
1 nagy vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál currypor
180-200 ml főzőtejszín
só
1 evőkanál liszt
2-3 evőkanál olaj
ELKÉSZÍTÉS:
1. A felaprított vöröshagymát és a kockára / csíkokra vágott csirkét 2-3 evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk.
2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a curryport, sót és kb. 2-3 dl vízzel felöntjük.
3. A karfiolt apróra feldaraboljuk. Szét kell főnie, mire a csirke megfő, akkor lesz krémes az állaga.
Hozzáadjuk a csirkéhez.Megvárjuk, míg az egész felforr, majd alacsony hőfokon puhára főzzük.
4. A lisztet csomómentesre keverjük a főzőtejszínnel és behabarjuk vele a karfiolos csirkét.
Tetszőleges körettel tálaljuk. (bulgur, tészta, rizs, köles...stb.)
(A képen barna rizs a köret.)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése