TENGERÉSZ BURGONYA
A recept a "Fakanál:101 burgonyás étel receptje" (1998) című kiadványban található.
Annyit változtattam rajta, hogy kevés olajon megpirítottam a hagymát a kolbásszal mielőtt befedtem vele a krumplit.
HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGRA:
700 g főtt héjában főtt burgonya
1 doboz (125 g) szardínia (nálam csilis olajban érlelődött)
80 g lángolt kolbász
1 db vöröshagyma
1 nagy doboz tejföl (330 g - 450 g)
2-3 evőkanál petrezselyem
80 g reszelt sajt
só, őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS:
1. A burgonyát enyhén sós vízben héjában megfőzzük, kihűtjük. Megpucoljuk, majd a felét kivajazott sütőedénybe karikázzuk.
Ezen elosztjuk a gerincétől megfosztott szardínia húsát, valamint a kevés olajon megpirított hagymát és kolbászt.
2. A tejföl felével meglocsoljuk, majd megszórjuk petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk.
3. Erre tesszük a maradék burgonyát, a tejföl másik felét végül megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
HASONLÓ ÉTELEK:
A HAJÓS KAPITÁNY SZENDVICSE
TENGERÉSZ CSEMEGE
TENGERÉSZ TÉSZTA
Megjegyzések
Megjegyzés küldése