TENGERÉSZ BURGONYA





A recept a "Fakanál:101 burgonyás étel receptje" (1998) című kiadványban található.



Annyit változtattam rajta, hogy kevés olajon megpirítottam a hagymát a kolbásszal mielőtt befedtem vele a krumplit.

HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGRA:

700 g főtt héjában főtt burgonya
1 doboz (125 g) szardínia (nálam csilis olajban érlelődött)
80 g lángolt kolbász
1 db vöröshagyma
1 nagy doboz tejföl (330 g - 450 g)
2-3 evőkanál petrezselyem
80 g reszelt sajt
só, őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS:


1. A burgonyát enyhén sós vízben héjában megfőzzük, kihűtjük. Megpucoljuk, majd a felét kivajazott sütőedénybe karikázzuk.

Ezen elosztjuk a gerincétől megfosztott szardínia húsát, valamint a kevés olajon megpirított hagymát és kolbászt.




2. A tejföl felével meglocsoljuk, majd megszórjuk petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk.


3. Erre tesszük a maradék burgonyát, a tejföl másik felét végül megszórjuk a reszelt sajttal.



Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.


Azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat!



HASONLÓ ÉTELEK:


A HAJÓS KAPITÁNY SZENDVICSE



TENGERÉSZ CSEMEGE



TENGERÉSZ TÉSZTA

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések