KAKAÓS-KÓKUSZOS KEKSZ




HOZZÁVALÓK 10-14 DB-HOZ (formától függően):

a tésztához:

200 g búzaliszt
100 g vaj vagy margarin
1 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál kakaópor
porcukor ízlés szerint
csipet só

a krémhez:

2,5 evőkanál light margarin
2,5 evőkanál porcukor
2,5 evőkanál kókuszreszelék

a dekorhoz: porcukor

ELKÉSZÍTÉS:

1. A vajat / margarint, a tojást, a kétféle cukrot, a csipet sót és a kakaóport robotgéppel kikeverjük.


2. Hozzáadjuk a lisztet és tésztává gyúrjuk.



3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra. Tetszőleges formával kiszurkáljuk, úgy, hogy minden második közepébe lyukat nyomunk.


4. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 12 percig sütjük.

Nem kell megvárni, míg megbarnul, mert akkor keserű lesz. Ha a teteje megkeményedett, kivehetjük!


5. A krém hozzávalóit robotgéppel krémesre keverjük és összeragasztjuk vele a kekszeket.



Fogyasztásig zárható dobozban hűtőben tároljuk!

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések