KAKAÓS-KÓKUSZOS KEKSZ
HOZZÁVALÓK 10-14 DB-HOZ (formától függően):
a tésztához:
200 g búzaliszt
100 g vaj vagy margarin
1 db tojás
1 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál kakaópor
porcukor ízlés szerint
csipet só
a krémhez:
2,5 evőkanál light margarin
2,5 evőkanál porcukor
2,5 evőkanál kókuszreszelék
a dekorhoz: porcukor
a dekorhoz: porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A vajat / margarint, a tojást, a kétféle cukrot, a csipet sót és a kakaóport robotgéppel kikeverjük.
2. Hozzáadjuk a lisztet és tésztává gyúrjuk.
3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra. Tetszőleges formával kiszurkáljuk, úgy, hogy minden második közepébe lyukat nyomunk.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 12 percig sütjük.
Nem kell megvárni, míg megbarnul, mert akkor keserű lesz. Ha a teteje megkeményedett, kivehetjük!
5. A krém hozzávalóit robotgéppel krémesre keverjük és összeragasztjuk vele a kekszeket.
Fogyasztásig zárható dobozban hűtőben tároljuk!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése