FEKETE-FEHÉR KEKSZ


Kakaós keksz fehércsokival tölteve.



HOZZÁVALÓK 10-14 DB-HOZ (formától függően):

200 g búzaliszt
100 g vaj v. margarin
1 db tojás
1 evőkanál kakaópor
1 tasak vaníliás cukor
70 g porcukor
csipet só

a töltelékhez:

100 g olvasztott fehércsokoládé


ELKÉSZÍTÉS:

1. A vajat, a tojást, a vaníliás és porcukrot, a csipet sót és a kakaóport robotgéppel simára keverjük.


2. Hozzáadjuk a lisztet, összegyúrjuk.

Ha nagyon puha, hűtőbe tesszük 30 percre.



3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra. Kiszurkáljuk úgy, hogy a keksz egyik felébe lyukat nyomunk.


Előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 12 percig sütjük.

 Amíg sül a keksz, vízgőz fölött megolvasztjuk a fehércsokit, majd megtöltjük a sütiket.

Igény szerint porcukorral is dekorálhatjuk.







Ez a keksz azoknak kedvez, akik szeretik a ropogósabb fajtákat, mert ez nem puhul meg annyira, mint a lekváros változat.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések