FEKETE-FEHÉR KEKSZ
Kakaós keksz fehércsokival tölteve.
HOZZÁVALÓK 10-14 DB-HOZ (formától függően):
200 g búzaliszt
100 g vaj v. margarin
1 db tojás
1 evőkanál kakaópor
1 tasak vaníliás cukor
70 g porcukor
csipet só
a töltelékhez:
100 g olvasztott fehércsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
1. A vajat, a tojást, a vaníliás és porcukrot, a csipet sót és a kakaóport robotgéppel simára keverjük.
2. Hozzáadjuk a lisztet, összegyúrjuk.
Ha nagyon puha, hűtőbe tesszük 30 percre.
3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra. Kiszurkáljuk úgy, hogy a keksz egyik felébe lyukat nyomunk.
Előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 12 percig sütjük.
Amíg sül a keksz, vízgőz fölött megolvasztjuk a fehércsokit, majd megtöltjük a sütiket.
Igény szerint porcukorral is dekorálhatjuk.
Igény szerint porcukorral is dekorálhatjuk.
Ez a keksz azoknak kedvez, akik szeretik a ropogósabb fajtákat, mert ez nem puhul meg annyira, mint a lekváros változat.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése