CURRYS ZELLERKÉMLEVES
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 nagy zellergumó- kb. 800 g
180 ml főzőtejszín
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál currypor
só
2-3 evőkanál olaj
1, 4 l víz
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zellert megpucoljuk, feldaraboljuk. A felkockázott vöröshagymát az olajon enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a curryport. Felöntjük a tejszínnel (Meleg kicsit összekapja, de mivel le lesz turmixolva, a végeredményen nem látszódik és az ízén sem érződik) és a vízzel. Sózzuk, majd közepes hőfokon főzzük, míg megpuhul a zeller.
2. Botmixerrel pürésítjük és azon melegében, tetszőleges feltéttel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése