CURRYS ZELLERKÉMLEVES

 



HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 nagy zellergumó- kb. 800 g

180 ml főzőtejszín

1 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 teáskanál currypor

2-3 evőkanál olaj

 1, 4 l víz

 

 ELKÉSZÍTÉS:

 

1. A zellert megpucoljuk, feldaraboljuk. A felkockázott vöröshagymát az olajon enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a curryport. Felöntjük a tejszínnel (Meleg kicsit összekapja, de mivel le lesz turmixolva, a végeredményen nem látszódik és az ízén sem érződik) és a vízzel. Sózzuk, majd közepes hőfokon főzzük, míg megpuhul a zeller.

2. Botmixerrel pürésítjük és azon melegében, tetszőleges feltéttel tálaljuk.

 




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések