HORPÁCSI SERTÉSKARAJ




A recept a "Fakanál recepttár: A magyar konyha legfinomabb ételei" című kiadványban található.



HOZZÁVALÓK 4 ADAGRA:


Annyit változtattam a recepten, hogy nem egyben sütöttem a szeleteket, hanem felcsíkoztam.
Egyébként meg kb. a fele mennyiséget készítettem el.


ELKÉSZÍTÉS:

1. A hússzeleteket kiklopfoljuk nem túl bő, forró olajban egyben hagyva vagy felcsíkozva kisütjük.
Lecsepegtetjük.


2. A kolbászt, a bacont és a vöröshagymát feldaraboljuk, kevés olajon megpirítjuk.

Hozzáadjuk a kisütött húst, fűszerezzük, beletesszük a feldarabolt paprikát és fedő alatt pároljuk kb. 10-15 percet. Majd behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.




3. Ezalatt 1 db tojást, 200 ml vizet, kevés sót simára keverünk. Hozzáadunk annyi lisztet, hogy sűrű tésztát kapjunk.

Bő, forró, lobogó vízben nokedliszaggatóval vagy teáskanál segítségével kifőzzük.

(Ez a mennyiség kb. 2 adagra elegendő, aki a receptben szereplő mennyiségekkel dolgozik, az legalább a dupláját vegye!)




A galuskát a raguval tálaljuk.

Jó étvágyat!

HASONLÓ ÉTELEK:

LECSÓS TOKÁNY



ALFÖLDI CSIRKEMELL

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések