CITROMOS-LEVENDULÁS KEKSZ
HOZZÁVALÓK 10-14 DB-HOZ (formától függően):
a tésztához:
200 g búzaliszt
100 g vaj vagy margarin
1 db tojás
1 db citrom reszelt héja és felének a leve
porcukor ízlés szerint
csipet só
a krémhez:
200 ml tej
50 ml levendulás szörp
20 g étkezési keményítő
a dekorhoz: porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
Kihűtjük.
2. A tészta hozzávalóit a liszt kivételével robotgéppel csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk a lisztet és tésztává gyúrjuk. Ha nagyon ragacsos maradna, akkor a megadottnál több lisztet adjunk hozzá. Apránként, ne legyen nagyon kemény a tészta!
3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra, majd tetszőleges formával kiszurkáljuk.
4. A sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 12 percig sütjük.
A kekszeket összeragasztjuk a kihűlt krémmel.
Fogyasztásig zárható dobozban hűtőben tároljuk!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése