CITROMOS-LEVENDULÁS KEKSZ




HOZZÁVALÓK 10-14 DB-HOZ (formától függően):

a tésztához:

200 g búzaliszt
100 g vaj vagy margarin
1 db tojás
1 db citrom reszelt héja és felének a  leve
porcukor ízlés szerint
csipet só 

a krémhez:

200 ml tej
50 ml levendulás szörp


20 g étkezési keményítő

a dekorhoz: porcukor

ELKÉSZÍTÉS:

1. A krém hozzávalóit hidegen csomómentesre keverjük, majd közepes hőfokon besűrítjük.

Kihűtjük.



 2. A tészta hozzávalóit a liszt kivételével robotgéppel csomómentesre keverjük. 

Hozzáadjuk a lisztet és tésztává gyúrjuk. Ha nagyon ragacsos maradna, akkor a megadottnál több lisztet adjunk hozzá. Apránként, ne legyen nagyon kemény a tészta!



3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb.  3-4 mm vékonyra, majd tetszőleges formával kiszurkáljuk.



4. A sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 12 percig sütjük.

A kekszeket összeragasztjuk a kihűlt krémmel.


Fogyasztásig zárható dobozban hűtőben tároljuk!

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések