DÉDIMAMA LENCSELEVESE ASZALT SZILVÁVAL
A leves a "Fakanál recepttár: A magyar konyha legjobb ételei" (2000) című kiadványban található.
Mivel az én oldalasom nem volt füstölt, tettem bele kolbászt is. Az elkészítését is egyszerűsítettem.
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az oldalas húsos részét felkockázzuk, akárcsak a vöröshagymát. A kolbászt felkarikázzuk.
Az egészet kevés olajon fehéredésig pirítjuk, úgy hogy menet közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a pirospaprikát és a babérleveleket, Felöntjük kb. 1,3 l vízzel, majd pároljuk kb. 30 percig.
2. A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a leveshez és az egészet puhára pároljuk.
3. Hozzáadjuk az aszalt szilvákat, tejföllel behabarjuk. Ízlés szerint ecettel savanyítjuk.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése