DÉDIMAMA LENCSELEVESE ASZALT SZILVÁVAL




A leves a "Fakanál recepttár: A magyar konyha legjobb ételei" (2000) című kiadványban található.



Mivel az én oldalasom nem volt füstölt, tettem bele kolbászt is. Az elkészítését is egyszerűsítettem.

ELKÉSZÍTÉS:

1. Az oldalas húsos részét felkockázzuk, akárcsak a vöröshagymát. A kolbászt felkarikázzuk.

Az egészet kevés olajon fehéredésig pirítjuk, úgy hogy menet közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a pirospaprikát és a babérleveleket, Felöntjük kb. 1,3 l vízzel, majd pároljuk kb. 30 percig.


2.  A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a leveshez és az egészet puhára pároljuk.



3. Hozzáadjuk az aszalt szilvákat, tejföllel behabarjuk. Ízlés szerint ecettel savanyítjuk.

Azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések