CSŐBEN SÜLT ZÖLDBABOS CSIRKE





HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:

300 g csirkemell
450 g zöldbab
só, őrölt bors

a besamelhez:

500 ml húsleves vagy tej
4 evőkanál búzaliszt
só, őrölt bors, őrölt szerecsendió

a sütéshez: 1 dl kókuszolaj

a tetejére: 100 g reszelt sajt


ELKÉSZÍTÉS:

1. A zöldbabot enyhén sós vízben puhára pároljuk. Lecsepegtetjük.


2. A csirkét kicsit kiklopfoljuk, feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk.

Nem túl bő, forró olajban mindkét oldalán kisütjük. Lecsepegtetjük.


3. A folyadékban csomómentesre keverjük a lisztet, fűszerezzük, majd a visszamaradt pecsenyezsírhoz gyors mozdulatokkal hozzákeverjük és krémesre főzzük.



4. Kiolajozott sütőedénybe beleöntjük a zöldbabot, eloszlatjuk rajta a sült húst, majd ráöntjük a besamelt, végül megszórjuk reszelt sajttal.



Előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.


Főtt tésztával, rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések