CSŐBEN SÜLT ZÖLDBABOS CSIRKE
HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:
300 g csirkemell
450 g zöldbab
só, őrölt bors
a besamelhez:
500 ml húsleves vagy tej
4 evőkanál búzaliszt
só, őrölt bors, őrölt szerecsendió
a sütéshez: 1 dl kókuszolaj
a tetejére: 100 g reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zöldbabot enyhén sós vízben puhára pároljuk. Lecsepegtetjük.
2. A csirkét kicsit kiklopfoljuk, feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk.
Nem túl bő, forró olajban mindkét oldalán kisütjük. Lecsepegtetjük.
3. A folyadékban csomómentesre keverjük a lisztet, fűszerezzük, majd a visszamaradt pecsenyezsírhoz gyors mozdulatokkal hozzákeverjük és krémesre főzzük.
4. Kiolajozott sütőedénybe beleöntjük a zöldbabot, eloszlatjuk rajta a sült húst, majd ráöntjük a besamelt, végül megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.
Főtt tésztával, rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése