CITROMOS PÖFFETEGKEKSZ
HOZZÁVALÓK 15 DB-HOZ:
250 g búzaliszt
6 g sütőpor
csipet só
100 g vaj vagy maragain
1 db citrom reszelt héja és leve
1 db tojás
80 g porcukor
a burkolathoz:
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük.
2. A vajat, a tojást, a cukrot, a citrom reszelt héját és levét csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, az egészet összegyúrjuk.
3. A tésztából golyókat formázunk majd először kristálycukorba, utána porcukorba forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 180 fokon - nem légkeveréssel - kb. 20 percig sütjük.
Akkor jó, ha a külsején a porcukor megszárad és kemény a felülete. Kihűtjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése