TEPERTŐS-ASZALT SZILVÁS VAKARCS
HOZZÁVALÓK 1 DB-HOZ:
300 g búzaliszt
100 g tepertő
100 g aszalt szilva
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet étekzési szódabikarbóna
só, őrölt feketebors
tejföl, amennyi szükséges
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tepertőt ledaráljuk. A sütőporral, szódabikarbónával, a sóval és borssal elkeverjük a lisztet , majd elmorzsoljuk a tepertőkrémmel.
2. Az aszalt szilvát ledaráljuk és szintén lemorzsoljuk a liszttel.
3. Végül annyi tejfölt adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon és formázható legyen.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 0,5 cm vékonyra. A tetejét becsíkozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük.
Felszeletelve melegen vagy hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
HASONLÓ ÉTELEK:
TÚRÓS VAKARCS
TEPERTŐS-MUSTÁROS VAKARCS
ÖRDÖG-VAKARCS
Megjegyzések
Megjegyzés küldése