TEPERTŐS-ASZALT SZILVÁS VAKARCS





HOZZÁVALÓK 1 DB-HOZ:

300 g búzaliszt
100 g tepertő
100 g aszalt szilva
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet étekzési szódabikarbóna
só, őrölt feketebors
tejföl, amennyi szükséges 


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tepertőt ledaráljuk. A sütőporral, szódabikarbónával, a sóval és borssal elkeverjük a lisztet , majd elmorzsoljuk a tepertőkrémmel.


2. Az aszalt szilvát ledaráljuk és szintén lemorzsoljuk a liszttel.



3. Végül annyi tejfölt adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon és formázható legyen.

Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 0,5 cm vékonyra. A tetejét becsíkozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.



Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük.

Felszeletelve melegen vagy hidegen tálaljuk.

Jó étvágyat!


HASONLÓ ÉTELEK:

TÚRÓS VAKARCS



TEPERTŐS-MUSTÁROS VAKARCS



ÖRDÖG-VAKARCS



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések