RÓZSAHEGYI RAGU TÉSZTÁVAL



A recept az alábbi oldalról való :

http://erdelyireceptek.blogspot.com/2013/06/rozsahegyi-ragu-fodros-metelttel.html


HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

200 g tészta (szárazon)
100 g főtt, füstölt tarja
60 g póréhagyma
1 db paradicsompaprika vagy piros kaliforniai paprika
2 db paradicsom
só, őrölt bors
1 evőkanál olaj

a tálaláshoz: reszelt sajt

ELKÉSZÍTÉS:

1. A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük.

2. A raguhoz a zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk a füstölt tarjával együtt.

Kevés olajon megpirítjuk őket, fűszerezzük.


Alacsony hőfokon saját levében puhára pároljuk. Ha konzerv paradicsomot használunk, azt csak a végén tegyük bele és forraljuk át.


Tetszés szerint belekeverjük a főtt tésztát a raguba, vagy a tésztára halmozva tálaljuk a ragut.

Tetejére reszelt sajtot szórunk.

Jó évágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések