RÓZSAHEGYI RAGU TÉSZTÁVAL
A recept az alábbi oldalról való :
http://erdelyireceptek.blogspot.com/2013/06/rozsahegyi-ragu-fodros-metelttel.html
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
200 g tészta (szárazon)
100 g főtt, füstölt tarja
60 g póréhagyma
1 db paradicsompaprika vagy piros kaliforniai paprika
2 db paradicsom
só, őrölt bors
1 evőkanál olaj
a tálaláshoz: reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük.
2. A raguhoz a zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk a füstölt tarjával együtt.
Kevés olajon megpirítjuk őket, fűszerezzük.
Alacsony hőfokon saját levében puhára pároljuk. Ha konzerv paradicsomot használunk, azt csak a végén tegyük bele és forraljuk át.
Tetszés szerint belekeverjük a főtt tésztát a raguba, vagy a tésztára halmozva tálaljuk a ragut.
Tetejére reszelt sajtot szórunk.
Jó évágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése