KEFÍRES TÚRÓKARIKA




 A recept a "Legfinomabb vegetáriánus ételek" című kiadványban található.


HOZZÁVALÓK 16 DB-HOZ:

250 g félzsíros tehéntúró
150 g kefír
 1 tasak vaníliás cukor
1 db citrom felének a reszelt héja
50 g beáztatott mazsola
porcukor ízlés szerint
csipet só
búzaliszt, amennyit felvesz 

a szóráshoz: vaníliás porcukor

ELKÉSZÍTÉS:

1. A tehéntúrót, a mazsolát, a kefírt a citromhéjat, a kétféle cukrot a csipet sót összekeverjük.

Annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható tésztát kapjunk.



2. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra, majd kiszurkáljuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 180 fokon - nem légkeveréssel - sütjük kb. 15 percig.




Megszórjuk vaníliás porcukorral.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések