KEFÍRES TÚRÓKARIKA
A recept a "Legfinomabb vegetáriánus ételek" című kiadványban található.
HOZZÁVALÓK 16 DB-HOZ:
250 g félzsíros tehéntúró
150 g kefír
1 tasak vaníliás cukor
1 db citrom felének a reszelt héja
50 g beáztatott mazsola
porcukor ízlés szerint
csipet só
búzaliszt, amennyit felvesz
a szóráshoz: vaníliás porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tehéntúrót, a mazsolát, a kefírt a citromhéjat, a kétféle cukrot a csipet sót összekeverjük.
Annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható tésztát kapjunk.
2. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra, majd kiszurkáljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 180 fokon - nem légkeveréssel - sütjük kb. 15 percig.
Megszórjuk vaníliás porcukorral.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése