SVÁJCI TOKÁNY




A tokány a "Fakanál: 101 gyorsan elkészíthető étel receptje" című kiadványban található.





Köményes burgonya helyett rizzsel tálaltam.

HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

300 g sertés rövidkaraj vagy tarja
40 g vaj vagy 1 dl olaj
200 g joghurt
1-2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS:

1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, vékonyan felcsíkozzuk.

Sózzuk, borsozzuk, majd forró zsiradékban kisütjük.



2. Felöntjük 1 dl vízzel és lefedve, közepes hőfokon kb. 10 percig pároljuk.

Ekkor a joghurtban elkeverjük a zúzott fokhagymát, majd a húsra öntjük, elkeverjük és megvárjuk, míg újra felforr.




Aki krémesebbre szeretné az a joghurtba kevés lisztet is keverjen.

Főtt rizzsel vagy köményes, sült burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések