SVÁJCI TOKÁNY
A tokány a "Fakanál: 101 gyorsan elkészíthető étel receptje" című kiadványban található.
Köményes burgonya helyett rizzsel tálaltam.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
300 g sertés rövidkaraj vagy tarja
40 g vaj vagy 1 dl olaj
200 g joghurt
1-2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, vékonyan felcsíkozzuk.
Sózzuk, borsozzuk, majd forró zsiradékban kisütjük.
2. Felöntjük 1 dl vízzel és lefedve, közepes hőfokon kb. 10 percig pároljuk.
Ekkor a joghurtban elkeverjük a zúzott fokhagymát, majd a húsra öntjük, elkeverjük és megvárjuk, míg újra felforr.
Aki krémesebbre szeretné az a joghurtba kevés lisztet is keverjen.
Főtt rizzsel vagy köményes, sült burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése