PÓRÉHAGYMÁS ZELLERKRÉMLEVES

 


HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 póréhagyma

1 nagy zellergumó - kb. 800 g

1,5 l víz

150 ml főzőtejszín

2-3 evőkanál olaj vagy vaj

só, őrölt bors, őrölt szerecsendió


ELKÉSZÍTÉS:


1. A pórét és a zellert is megmossuk, feldaraboljuk. 

2. A pórét kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zellert, felöntjük, vízzel, fűszerezzük, puhára főzzük.

3. Hozzáadjuk a tejszínt, botmixerrel pürésítjük. 

Azon melegében zsemlekockával  vagy levesgyönggyel tálaljuk.

Itt én a kenyérből kisebb virág sütikinyomóval nyomkodtam ki a levesfeltétet. Majd tapadásmentes serpenyőben kevés olajon lepirítottam.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések