PÓRÉHAGYMÁS ZELLERKRÉMLEVES
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 póréhagyma
1 nagy zellergumó - kb. 800 g
1,5 l víz
150 ml főzőtejszín
2-3 evőkanál olaj vagy vaj
só, őrölt bors, őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS:
1. A pórét és a zellert is megmossuk, feldaraboljuk.
2. A pórét kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a zellert, felöntjük, vízzel, fűszerezzük, puhára főzzük.
3. Hozzáadjuk a tejszínt, botmixerrel pürésítjük.
Azon melegében zsemlekockával vagy levesgyönggyel tálaljuk.
Itt én a kenyérből kisebb virág sütikinyomóval nyomkodtam ki a levesfeltétet. Majd tapadásmentes serpenyőben kevés olajon lepirítottam.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése