MÉZES GUBA




A guba a "Fakanál: 101 mézes étel receptje" című kiadványban található.



Annyit változtattam rajta, hogy kifli helyett fonott kalácsot használtam.

Az étel 17*37 cm-es sütőedényben készült.

HOZZÁVALÓK 4 ADAGRA:

4 szelet fonott kalács
150 ml tej
1 evőkanál méz

a szóráshoz: 

1/2 vaníliás cukor
1 evőkanál porcukor

az edény kikenéséhez: vaj


ELKÉSZÍTÉS:

1. A kalácsból kb. 1 cm-es szeleteket vágunk. 


2. A tejet elkeverjük a mézzel és belemártogatjuk a kalácsszeleteket. Kicsit meg is nyomkodjuk, de ne áztassuk teljesen el.


3. A mártott szeleteket vajjal vastagon kikent tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 10-12 percig sütjük, míg enyhén megpirul.



Vaníliás porcukorral megszórva azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések