MÉZES GUBA
A guba a "Fakanál: 101 mézes étel receptje" című kiadványban található.
Annyit változtattam rajta, hogy kifli helyett fonott kalácsot használtam.
Az étel 17*37 cm-es sütőedényben készült.
HOZZÁVALÓK 4 ADAGRA:
4 szelet fonott kalács
150 ml tej
1 evőkanál méz
a szóráshoz:
1/2 vaníliás cukor
1 evőkanál porcukor
az edény kikenéséhez: vaj
ELKÉSZÍTÉS:
1. A kalácsból kb. 1 cm-es szeleteket vágunk.
2. A tejet elkeverjük a mézzel és belemártogatjuk a kalácsszeleteket. Kicsit meg is nyomkodjuk, de ne áztassuk teljesen el.
3. A mártott szeleteket vajjal vastagon kikent tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 10-12 percig sütjük, míg enyhén megpirul.
Vaníliás porcukorral megszórva azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése