RÓZSÁS-MÁLNÁS SZENDVICSKEKSZ
HOZZÁVALÓK 10-14 DB-HOZ (formától függően):
a tésztához:
200 g búzaliszt
100 g vaj
1 db tojás
csipet só
(ha nem elég édes a lekvár porcukor ízlés szerint)
a töltelékhez: málnalekvár
a dekorhoz: porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A liszt kivételével a tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük.
(A rózsasziromporhoz a szárított rózsaszirmot aprítógépben daráljuk át.)
2. Hozzáadjuk a lisztet és tésztává gyúrjuk. Szükség esetén a megadott lisztmennyiségen túl is tegyünk még bele.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra. Tetszőleges formával kiszurkáljuk úgy, hogy minden második közepébe lyukat nyomunk.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 13 percig sütjük.
4. A sütiket málnalekvárral összeragasztjuk.
Ami nem fogy el, zárható dobozban tároljuk.
Jó étvágyat!
(A rózsasziromporhoz a szárított rózsaszirmot aprítógépben daráljuk át.)
2. Hozzáadjuk a lisztet és tésztává gyúrjuk. Szükség esetén a megadott lisztmennyiségen túl is tegyünk még bele.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra. Tetszőleges formával kiszurkáljuk úgy, hogy minden második közepébe lyukat nyomunk.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 13 percig sütjük.
4. A sütiket málnalekvárral összeragasztjuk.
Ami nem fogy el, zárható dobozban tároljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése