RÓZSÁS-MÁLNÁS SZENDVICSKEKSZ




HOZZÁVALÓK 10-14 DB-HOZ (formától függően):

a tésztához:

200 g búzaliszt
100 g vaj
2 evőkanál rózsaszörp
1 teáskanál rózsaszirompor



1 db tojás
csipet só

(ha nem elég édes a lekvár porcukor ízlés szerint)

a töltelékhez: málnalekvár

a dekorhoz: porcukor


ELKÉSZÍTÉS:

 1. A liszt kivételével a tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük.

(A rózsasziromporhoz a szárított rózsaszirmot aprítógépben daráljuk át.)


2. Hozzáadjuk a lisztet és tésztává gyúrjuk. Szükség esetén a megadott lisztmennyiségen túl is tegyünk még bele.

Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra. Tetszőleges formával kiszurkáljuk úgy, hogy minden második közepébe lyukat nyomunk.



3. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 13 percig sütjük.

4. A sütiket málnalekvárral összeragasztjuk.

Ami nem fogy el, zárható dobozban tároljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések