BODROGKÖZI PECSENYE RÖSZTIKÉVEL
A recept a "Fakanál Recepttár: A magyar konyha legfinomabb ételei" című kiadványban található.
HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGRA:
Annyiban tértem el, hogy tarja helyett karajból készítettem.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krumplikat megmossuk, megpucoljuk, kis lyukon lereszeljük. Levét kicsavarjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, a tojásokat, a kevés olajban enyhén megpirított vöröshagymát és a lisztet. Összegyúrjuk.
Hagyjuk állni, míg szükség lesz rá.
2. A húsokat vékonyra kiklopfoljuk, bedörzsöljük fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, nem túl bő, forró olajban mindkét oldalát kisütjük. Lecsepegtetjük.
3. A hús kisütése után lepényeket formázunk a krumplimasszából és mindkét oldalát pirosra sütjük. Lecsepegtetjük.
Tálaláskor alulra tesszük a rösztit, ráhelyezünk 1 szelet sült húst, majd tejfölt kanalazunk rá.
Igény szerint petrezselyemmel, snidlinggel, őrölt piros paprikával vagy csemegehagymával dekoráljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése