BODROGKÖZI PECSENYE RÖSZTIKÉVEL



A recept a "Fakanál Recepttár: A magyar konyha legfinomabb ételei" című kiadványban található.



HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGRA:


Annyiban tértem el, hogy tarja helyett karajból készítettem.


ELKÉSZÍTÉS:

1. A krumplikat megmossuk, megpucoljuk, kis lyukon lereszeljük. Levét kicsavarjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, a tojásokat, a kevés olajban enyhén megpirított vöröshagymát és a lisztet. Összegyúrjuk.
Hagyjuk állni, míg szükség lesz rá.




2. A húsokat vékonyra kiklopfoljuk, bedörzsöljük fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, nem túl bő, forró olajban mindkét oldalát kisütjük. Lecsepegtetjük.



3. A hús kisütése után lepényeket formázunk a krumplimasszából és mindkét oldalát pirosra sütjük. Lecsepegtetjük.



Tálaláskor alulra tesszük a rösztit, ráhelyezünk 1 szelet sült húst, majd tejfölt kanalazunk rá.

Igény szerint petrezselyemmel, snidlinggel, őrölt piros paprikával vagy csemegehagymával dekoráljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések