TENGERÉSZ TÉSZTA
A recept a "Fakanál: 101 étel főtt tésztából" című kiadványban található.
Annyit változtattam rajta, hogy tettem bele olívabogyót és fokhagymát is.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:
1 doboz (kb. 125 g) olajos szardínia (nálam csilis)
400 g paradicsom
1 db kisebb vöröshagyma
70 g olívabogyó (elhagyható)
só, őrölt bors, petrezselyem
1-2 gerezd fokhagyma
250 g (szárazon) tészta
a tálaláshoz: reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS:
1. Miközben a tészta vizét feltesszük melegedni, elkészítjük a ragut.
A halat olajostól egy nagyobb serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát. Pirítjuk kb. 2 percet, úgy, hogy közben a fakanállal szétnyomkodjuk. ( A gerincet vegyük ki, de ha benne marad az sem túl nagy probléma, mert szinte elporlik az egész.) Hozzáadjuk a fokhagymát és még 1 percig együtt sütjük.
2. Belekeverjük a paradicsomot és az olívabogyót. Fűszerezzük.. Együtt pároljuk, míg kicsit besűrűsödik.
3. Az időközben megfőtt tésztát lecsepegtetjük és a mártásba kanalazzuk. Együtt forraljuk kb. 2-3 percig.
Reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése