TENGERÉSZ TÉSZTA




A recept a "Fakanál: 101 étel főtt tésztából" című kiadványban található.



Annyit változtattam rajta, hogy tettem bele olívabogyót és fokhagymát is.

HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:

1 doboz (kb. 125 g) olajos szardínia (nálam csilis)
400 g paradicsom
1 db kisebb vöröshagyma
70 g olívabogyó (elhagyható)
só, őrölt bors, petrezselyem
1-2 gerezd fokhagyma

250 g (szárazon) tészta

a tálaláshoz: reszelt sajt

ELKÉSZÍTÉS:

1. Miközben a tészta vizét feltesszük melegedni, elkészítjük a ragut.

A halat olajostól egy nagyobb serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát. Pirítjuk kb. 2 percet, úgy, hogy közben a fakanállal szétnyomkodjuk. ( A gerincet vegyük ki, de ha benne marad az sem túl nagy probléma, mert szinte elporlik az egész.) Hozzáadjuk a fokhagymát és még 1 percig együtt sütjük.


2. Belekeverjük a paradicsomot és az olívabogyót. Fűszerezzük.. Együtt pároljuk, míg kicsit besűrűsödik.


3. Az időközben megfőtt tésztát lecsepegtetjük és a mártásba kanalazzuk. Együtt forraljuk kb. 2-3 percig.


Reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések