ZUPPA IMPERIALE EMILIANA
Emiliana-Romagna Olaszország egyik régiója. Ott közkedvelt ez a leves.
Eredeti recept itt:
https://www.casapappagallo.it/ricette/zuppa-imperiale-emiliana
De, egyébként sok olasz oldalon megtalálható.
HOZZÁVALÓK 3-4 SZEMÉLYRE:
1,5 l kész húsleves (recept szerint marha, de bármilyennel jó...akár leveskockából is.)
A levesbetéthez:
5 db tojás
70 g búzadara
60 g reszelt sajt
40 g vaj
só, őrölt bors, őrölt szerecsendió
petrezselyem (receptben nincs, de én tettem bele)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A levesbetét hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd kivajazott tapadásmentes hőálló sütőedénybe öntjük.
180 fokon kb. 20 percet sütjük, majd felkockázzuk.
2. A levest felforraljuk, vagy a kockából elkészítjük.
3. Tálaláskor tetszőleges mennyiségű tojáskockát teszünk egy tányérba, majd rámerjük a levest.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése