ZUPPA IMPERIALE EMILIANA

 


Emiliana-Romagna Olaszország egyik régiója. Ott közkedvelt ez a leves.

Eredeti recept itt: 

https://www.casapappagallo.it/ricette/zuppa-imperiale-emiliana 

De, egyébként sok olasz oldalon megtalálható.


HOZZÁVALÓK 3-4 SZEMÉLYRE:

1,5 l kész húsleves (recept szerint marha, de bármilyennel jó...akár leveskockából is.)

A levesbetéthez:

5 db tojás

70 g búzadara

60 g reszelt sajt

40 g vaj

só, őrölt bors, őrölt szerecsendió

petrezselyem (receptben nincs, de én tettem bele)


ELKÉSZÍTÉS:


1. A levesbetét hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd kivajazott tapadásmentes hőálló sütőedénybe öntjük. 

180 fokon kb. 20 percet sütjük, majd felkockázzuk. 

2. A levest felforraljuk, vagy a kockából elkészítjük.

3. Tálaláskor tetszőleges mennyiségű tojáskockát teszünk egy tányérba, majd rámerjük a levest.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések