SZILVÁSVÁRADI RAKOTT KALÁCS



Az eredeti recept a" http://erdelyireceptek.blogspot.com/2013/04/szilvasvaradi-rakott-zsemle.html "
oldalon található.

Annyit változtattam rajta, hogy nem zsemlét, hanem kalácsot használtam. Emiatt kevesebb tejre volt szükség.

Az édesség 20*20 cm-es sütőedényben készült.

HOZZÁVALÓK 4 ADAGRA:

400 g fonott kalács
kb. 350 ml tej
1 tasak vaníliás cukor
20 g mazsola
1 dl vörösbor
60 g dió
1 teáskanál fahéj
1 db citrom reszelt héja
1 evőkanál zsemlemorzsa
porcukor ízlés szerint
csipet só

ELKÉSZÍTÉS:

1. A mazsolát 1 órára beáztatjuk a vörösborba.


2. A kalácsot egy nagy tálba tépkedjük vagy kockára vágjuk.

Fokozatosan annyi tejet adunk hozzá, hogy pépes, de nem tocsogós állagot kapjunk.

Hozzákeverjük a mazsolát, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a diót, a sót és a fahéjat.

Az egészet alaposan összekeverjük, majd kivajazott, morzsával szórt sütőedénybe tesszük.




3. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.

Megvárjuk, míg legalább langyosra hűl, majd tejszínhabbal és olvasztott csokival tálaljuk.

Jó étvágyat!








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések