ZSÓKAVÁRI EGYTÁL
Az étel a "Fakanál: 101 recept olvasóinktól" című kiadványban található.
Annyit változtattam rajta, hogy csirkeaprólék helyett csirkemellet használtam. Valamint én a pörköltbe szoktam hegyes-erős paprikát tenni és paradicsomot, de ezt most kihagytam, mert éppen elég zöldség van benne azok nélkül is.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:
300 g csirkemell
1 db nagy burgonya
1 db vöröshagyma
150 g gomba
150 g zöldborsó
1 db tojás
liszt, amennyit a csipetke felvesz
só, őrölt bors, őrölt pirospaprika
1 evőkanál olaj
ELKÉSZÍTÉS:
1. A felkockázott csirkemellet és vöröshagymát kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Fűszerezzük, majd felöntjük kb. 3-400 ml vízzel. Fedő alatt kb. 15 percet pároljuk.
2. Míg a hús párolódik, a gombát és a burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk.
Elkészítjük a csipetkét.
Egy tojást felverünk, enyhén megsózzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy formázható állagú tésztát kapjunk.
3. A zöldségeket beleöntjük a pörköltbe, majd a tésztát is belecsipegetjük.
Visszatesszük a fedőt és főzzük, míg minden megpuhul benne. (Még kb. 15-20 perc)
Akkor jó, ha a csak minimális lé marad rajta, mert a krumpli és a csipetke magába szívja.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése