TSEH RÁNTOTT



Az édesség a "Fakanál: 101 régies ételrecept" című kiadványban található.



Annyit változtattam rajta, hogy én nem pároltam meg az almákat.

HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGRA:

600 g alma
1 db citrom leve
150 g tejföl
3 db tojás
2 evőkanál méz
csipet só

a tetejére: fahéjas porcukor


ELKÉSZÍTÉS:

1. Az almákat megmossuk, megpucoljuk, nagy lyukon lereszeljük. (Citromos vízben megpároljuk) Levét kinyomkodjuk.


2.  Hozzáadjuk a tejfölt, a mézet és a tojások sárgáját. Összekeverjük.



3. Csipet sóval kemény habbá verjük a fehérjéket, majd óvatosan beleforgatjuk az almába.



Kivajazott sütőedénybe simítjuk és előmelegített sütőben 175 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25-30 percet sütjük, míg megszilárdul. Ha enyhén kezd barnulni, vegyük ki, mert különben keserű lesz, ahol megég.



Megvárjuk, míg kihűl és fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések