TSEH RÁNTOTT
Az édesség a "Fakanál: 101 régies ételrecept" című kiadványban található.
Annyit változtattam rajta, hogy én nem pároltam meg az almákat.
HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGRA:
600 g alma
1 db citrom leve
150 g tejföl
3 db tojás
2 evőkanál méz
csipet só
a tetejére: fahéjas porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az almákat megmossuk, megpucoljuk, nagy lyukon lereszeljük. (Citromos vízben megpároljuk) Levét kinyomkodjuk.
2. Hozzáadjuk a tejfölt, a mézet és a tojások sárgáját. Összekeverjük.
3. Csipet sóval kemény habbá verjük a fehérjéket, majd óvatosan beleforgatjuk az almába.
Kivajazott sütőedénybe simítjuk és előmelegített sütőben 175 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25-30 percet sütjük, míg megszilárdul. Ha enyhén kezd barnulni, vegyük ki, mert különben keserű lesz, ahol megég.
Megvárjuk, míg kihűl és fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése