MÉZES MELEG ZSEMLE





Az édesség a "101 mézes étel receptje" című kiadványban található.





Hagyományos zsemle helyett szezámmagos hamburgerzsemléből készítettem, mert az eleve édes. A töltelékbe tettem egy csipet sót is.

HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

2 db zsemle
20 g vaj
2 evőkanál méz
csipet só

a tálaláshoz: vaníliás porcukor



ELKÉSZÍTÉS:

1. A zsemléket félbevágjuk, belsejüket kiszedjük. A kiszedett tésztát feldaraboljuk és összekeverjük a felkockázott vajjal, a mézzel és a csipet sóval.


2. Visszatöltjük a zsemlékbe és előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel - sütjük, míg enyhén megbarnul. Kb. 6-8 perc.


Azon melegében vaníliás porcukorral vagy anélkül tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések