MÉZES MELEG ZSEMLE
Az édesség a "101 mézes étel receptje" című kiadványban található.
Hagyományos zsemle helyett szezámmagos hamburgerzsemléből készítettem, mert az eleve édes. A töltelékbe tettem egy csipet sót is.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
2 db zsemle
20 g vaj
2 evőkanál méz
csipet só
a tálaláshoz: vaníliás porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zsemléket félbevágjuk, belsejüket kiszedjük. A kiszedett tésztát feldaraboljuk és összekeverjük a felkockázott vajjal, a mézzel és a csipet sóval.
2. Visszatöltjük a zsemlékbe és előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel - sütjük, míg enyhén megbarnul. Kb. 6-8 perc.
Azon melegében vaníliás porcukorral vagy anélkül tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése