TOJÁS OLASZOSAN

 

 
 
HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:
 
680 g darabos, passzírozott paradicsom
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 teáskanál olaszos fűszerkeverék vagy csak bazsalikom
őrölt fűszerkömény
2 dkg vaj
4-6 db tojás
kb. 120 g sajt
 
ELKÉSZÍTÉS:
1. A felkockázott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd felöntjük a paradicsommal. Fűszerezzük.
Ha felforrt, akkor a legalacsonyabb lángon, fedő alatt pároljuk 20 percet. Néha keverjük meg, ne égjen le!
 
2. Egy kisebb méretű tepsit alaposan kivajazunk. Beleöntjük a paradicsomot. Tetejére ütjük a tojásokat. Majd 200 fokon sütjük, míg megkeményedik a fehérje. Ekkor kivesszük és megszórjuk sok reszelt sajttal vagy szeletelt sajttal beborítjuk.  Visszatoljuk még kb. 8-10 percre.
 
 


 
Friss kenyérrel, rizzsel, bulgurral vagy főtt tésztával tálaljuk.



 
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések