MILÁNÓI KELTEKERCS
A recept a "Fakanál: 101 étel rizsből, rizzsel" című kiadványban található.
HOZZÁVALÓK 5 TEKERCSHEZ:
5 nagy kelkáposztalevél
150 g (szárazon) rizs
100 g főtt, füstölt sonka
150 g zöldborsó
2 db közepes sárgarépa
400 ml paszírozott paradicsom
só, őrölt kömény, őrölt bors, kevés cukor
tetejére: 60 g reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS:
1. A rizst, a borsót és a sárgarépát megfőzzük.
A hármat összekeverjük a feldarabolt sonkával. Fűszerezzük.
2. A kelkáposztaleveleket enyhén sós lobogó vízben puhára főzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
3. A leveleket megtöltjük a zöldséges-sonkás rizzsel, majd a két oldalát kicsit behajtjuk és alulról feltekerjük.
Kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk. Ráöntjük az 1 dl vízzel elkevert és tetszőlegesen fűszerezett paradicsomot. Befedjük alufóliával.
Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - 35-40 percig sütjük.
Azon melegében, sajttal megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése