MILÁNÓI KELTEKERCS




A recept a "Fakanál: 101 étel rizsből, rizzsel" című kiadványban található.




HOZZÁVALÓK 5 TEKERCSHEZ:

5 nagy kelkáposztalevél
150 g (szárazon) rizs
100 g főtt, füstölt sonka
150 g zöldborsó
2 db közepes sárgarépa
400 ml paszírozott paradicsom
só, őrölt kömény, őrölt bors, kevés cukor

tetejére: 60 g reszelt sajt


ELKÉSZÍTÉS:

1. A rizst, a borsót és a sárgarépát megfőzzük.

A hármat összekeverjük a feldarabolt sonkával. Fűszerezzük.



2. A kelkáposztaleveleket enyhén sós lobogó vízben puhára főzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.


3. A leveleket megtöltjük a zöldséges-sonkás rizzsel, majd a két oldalát kicsit behajtjuk és alulról feltekerjük.


Kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk. Ráöntjük az 1 dl vízzel elkevert és tetszőlegesen fűszerezett paradicsomot. Befedjük alufóliával.



Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - 35-40 percig sütjük.

Azon melegében, sajttal megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések