LEKVÁROS KEKSZ
HOZZÁVALÓK 10-14 DB-HOZ (formától függően):
200 g búzaliszt
100 g vaj
60 g porcukor
1 db tojás
csipet só
csipet só
a töltelékhez:
bármilyen lekvár
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tojást, a margarint, a porcukrot robotgéppel simára dolgozzuk.
2. Hozzáadjuk a lisztet, gyúrjuk, míg a tészta összeáll.
Ha nagyon puha, hűtőbe tesszük 30 percre.
3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra. Tetszőleges formával kiszurkáljuk. Egyik forma közepébe lyukat nyomunk.
5. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 12 percig sütjük.
A tésztákat még melegen lekvárral összeragasztjuk. Igény szerint meghintjük porcukorral.
Egy napot várunk, míg megpuhul.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése