BÉCSI CSOKOLÁDÉ FEHÉRBEN





A klasszikus bécsi csokit már korábban elkészítettem. Most az étcsoki helyett fehércsoki került bele.

https://bakkercookker.blogspot.com/2019/12/becsi-csokolade.html

 

HOZZÁVALÓK 500 ML-HEZ:

300 ml tej
200 ml tejszín (főzőtejszín is jó)
50 g fehércsokoládé
1 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál tejszínes pudingpor
csipet só

a dekorhoz: tejsínhab, reszelt fehércsoki 


ELKÉSZÍTÉS:

A tejet és a tejszínt főzőedénybe öntjük. Csomómentesre keverjük benne a pudingport. Beletesszük a vaníliás cukrot és a darabokra tördelt fehércsokit.


Közepes hőfokon főzzük, míg a csoki elolvad és kezd krémessé válni. Nem forraljuk fel!

Poharakba töltve tejszínhabbal, reszelt fehécsokival tálaljuk.

Egészségünkre!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések