BÉCSI CSOKOLÁDÉ FEHÉRBEN
A klasszikus bécsi csokit már korábban elkészítettem. Most az étcsoki helyett fehércsoki került bele.
https://bakkercookker.blogspot.com/2019/12/becsi-csokolade.html
HOZZÁVALÓK 500 ML-HEZ:
300 ml tej
200 ml tejszín (főzőtejszín is jó)
50 g fehércsokoládé
1 tasak vaníliás cukor
1 teáskanál tejszínes pudingpor
csipet só
a dekorhoz: tejsínhab, reszelt fehércsoki
ELKÉSZÍTÉS:
A tejet és a tejszínt főzőedénybe öntjük. Csomómentesre keverjük benne a pudingport. Beletesszük a vaníliás cukrot és a darabokra tördelt fehércsokit.
Közepes hőfokon főzzük, míg a csoki elolvad és kezd krémessé válni. Nem forraljuk fel!
Poharakba töltve tejszínhabbal, reszelt fehécsokival tálaljuk.
Egészségünkre!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése