LEMBERGI GOMBA
Az étel a "Receptlexikon: Közép-Európa konyhája" című kiadványban található a "Felvidék és Kárpátalja" részben.
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
1. A gombát megpucoljuk, feldaraboljuk és a vöröshagymával együtt kevés olajon pirítjuk kb. 3-4 percet. Fűszerezzük, majd fedő alatt, alacsony hőfokon, saját levében pároljuk kb. 10-15 percet.
A gombát eloszlatjuk egy kivajazott sütőedényben. (én 22*22 cm-esben sütöttem)
2. A tejfölt összekeverjük a rétesliszttel és szétkenjük a gomba tetején.
3. Reszelt sajttal megszórjuk, meghintjük zsemlemorzsával.
Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15-20 percig sütjük, míg a teteje kicsit megpirul.
Főtt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB GOMBÁS ÉTEL:
ZAPIEKANKA
FEKETE-ERDŐ BUKTA
GOMBÁS-SZALONNÁS MUFÁNKOK
GOMBALEVES FEKETE-ERDŐ MÓDRA
FEKETE-ERDŐ TÉSZTA
NYITRAI GOMBÁS BURGONYA
SON-GO-KU BUKTA
GOMBÁS GERSLILEVES
Megjegyzések
Megjegyzés küldése