BETYÁR SZELET



Az étel a "Fakanál: 101 recept olvasóinktól" című kiadványban található.



HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

2-4 szelet rövidkaraj vagy tarja
3-4 evőkanál sűrített paradicsom
1 db hegyes-erős paprika
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
1 dl olaj a sütéshez

a körethez: sült krumpli

ELKÉSZÍTÉS:

1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

Kevés forró olajban mindkét oldalát kisütjük.

Lecsepegtetjük.


2. A mártáshoz a hegyes-erős paprikát ledaráljuk.

Egy serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a sűrített paradicsomot és kb. 1 dl vizet. Sózzuk, fedő alatt alacsony hőfokon pároljuk kb. 5 percet.

Beletesszük a hússzeleteket és még kb. 5 percet együtt rotyogtatjuk.


Az időközben kisütött krumplival tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések