BETYÁR SZELET
Az étel a "Fakanál: 101 recept olvasóinktól" című kiadványban található.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
2-4 szelet rövidkaraj vagy tarja
3-4 evőkanál sűrített paradicsom
1 db hegyes-erős paprika
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
1 dl olaj a sütéshez
a körethez: sült krumpli
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Kevés forró olajban mindkét oldalát kisütjük.
Lecsepegtetjük.
2. A mártáshoz a hegyes-erős paprikát ledaráljuk.
Egy serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a sűrített paradicsomot és kb. 1 dl vizet. Sózzuk, fedő alatt alacsony hőfokon pároljuk kb. 5 percet.
Beletesszük a hússzeleteket és még kb. 5 percet együtt rotyogtatjuk.
Az időközben kisütött krumplival tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése