SZABOLCSI KRÉM



A krém a "Fakanál: 101 ünnepi étel receptje" című kiadványban található.




HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:

2 db nagy édes alma
1/2 db citrom leve
40 g darált dió
1 evőkanál méz
100 ml édesített habtejszín vagy cukrászhab


ELKÉSZÍTÉS:

1. Az almákat megmossuk, megpucoljuk, nagy lyukon lereszeljük.

Összekeverjük a citromlével és a mézzel, majd 1 órát állni hagyjuk.

2. A levet leöntjük róla, majd hozzákeverjük a durvára darált diót. (A receptbe ezt is az elején kéne, de én nem szerettem volna, ha túlzottan elázott volna.)


3. A tejszínt vagy cukrászhabot felverjük, beleforgatjuk az almába.




Tálkába vagy poharakba kanalazzuk. Azonnal fogyasztjuk!

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések