RÓZSASZÍN SZENDVICSKEKSZ




HOZZÁVALÓK 13-16 DB-HOZ (formától függően):

200 g búzaliszt
1 db tojás
60 g porcukor
80 g vaj vagy margarin
70 g Gréta epres bevonómassza
csipet só

a töltelékhez:

250 ml tej
20 g epres vagy puncsos pudingpor
édesítés ízlés szerint


ELKÉSZÍTÉS:

1. Az epres bevonómasszát vízgőz fölött megolvasztjuk.

A vajat, a tojást, a porcukrot robotgéppel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott bevonót és azzal is elkeverjük.

Beleöntjük a lisztet és gyúrjuk, míg a tészta összeáll.

Lefedve 30 percre hűtőbe tesszük.






2. Eközben a hideg tejben csomómentesre keverjük a pudingport, hozzáadjuk a cukrot, majd közepes hőfokon állandó kevergetés mellett besűrítjük.

Hűtjük, míg szükség lesz rá.



3. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk 3-4 mm vékonyra.

Tetszőleges formával kiszurkáljuk, úgy, hogy az egyikbe lyukat nyomunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

Előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 12 percig sütjük.



4. A minimum langyosra hűlt pudinggal összeragasztjuk a kekszeket. Ha maradt az edényben - amiben a bevonót felolvasztottuk - némi anyag, dekorként felhasználhatjuk.

Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd zárható dobozba téve fogyasztásig hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések