MARGARÉTAKIFLI
HOZZÁVALÓK 3 DB-HOZ:
3 db vajas kifli
kb. 1 dl vörösbor
3-4 evőkanál szilvalekvár
1 evőkanál porcukor
2 db tojás
4-5 evőkanál zsemlemorzsa
kb. 2-2,5 dl olaj a sütéshez
a szóráshoz: fahéjas vagy vaníliás porcukor
1. A kiflik tetejét levágjuk, közepüket kiszedjük. A kiszedett tésztát apróra feldaraboljuk és összekeverjük a szilvalekvárral.
2. A bort ízlés szerint porcukorral összekeverjük, majd a kiflik belsejét alaposan meglocsoljuk.
Vigyázzunk, ne áztassuk el!
3. A kiflik belsejét megtöltjük a szilvalekvárral, majd a tetejükkel lezárjuk.
4. Felvert tojásba (ebbe is lehet 1 evőkanál bort tenni.) majd zsemlemorzsába, ismét tojásba, majd zsemlemorzsába megforgatjuk.
Forró olajban minden oldalát kisütjük.
Azon melegében fahéjas vagy vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése