MARGARÉTAKIFLI





 Az édesség a "Fakanál: 101 ünnepi étel receptje" című kiadványban található a "Húsvéthétfő" részben.






HOZZÁVALÓK 3 DB-HOZ:

3 db vajas kifli
kb. 1 dl vörösbor
3-4 evőkanál szilvalekvár
1 evőkanál porcukor
2 db tojás
4-5 evőkanál zsemlemorzsa
kb. 2-2,5 dl olaj a sütéshez

a szóráshoz: fahéjas vagy vaníliás porcukor

ELKÉSZÍTÉS:

1. A kiflik tetejét levágjuk, közepüket kiszedjük. A kiszedett tésztát apróra feldaraboljuk és összekeverjük a szilvalekvárral.



2. A bort ízlés szerint porcukorral összekeverjük, majd a kiflik belsejét alaposan meglocsoljuk.

Vigyázzunk, ne áztassuk el!


3. A kiflik belsejét megtöltjük a szilvalekvárral, majd a tetejükkel lezárjuk.


4. Felvert tojásba (ebbe is lehet 1 evőkanál bort tenni.) majd zsemlemorzsába, ismét tojásba, majd zsemlemorzsába megforgatjuk.



Forró olajban minden oldalát kisütjük.


Azon melegében fahéjas vagy vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések