BOSNYÁK EGYTÁL
Az étel a "Régi idők receptjei - Nagyanyáink főzték" című könyvben található.
HOZZÁVALÓK 4 ADAGRA:
250 g sertéscomb
1000 g kelkáposzta
1 db zöld, hegyes-erős paprika
2 db paradicsom
1 db vöröshagyma
1 dl fehérbor
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, őrölt kömény
(2 evőkanál sűrített paradicsom - elhagyható)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A felkockázott vöröshagymát és sertéshúst kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Fűszerezzük, majd alacsony hőfokon, fedő alatt kb. 25 percet pároljuk.
2. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, a fehérbort és a sűrített paradicsomot.
Az egészet főzzük, míg minden megpuhul benne.
Önmagában, puha kenyérrel vagy rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése