LILA-RÓZSASZÍN TORTILLA
HOZZÁVALÓK 4 DB-HOZ:
a tésztához:
300 g búzafinomliszt
1/2 tasak sütőpor
3 evőkanál olvasztott zsiradék
só
kb. 300-400 ml vöröskáposztalé (= 350 g vöröskáposzta)
a töltelékhez:
400-600 g vöröskáposzta
1 evőkanál majonéz
1 evőkanál tejföl
só, őrölt kömény
sonka
párizsi
lilahagyma
ELKÉSZÍTÉS:
1. A káposztaléhez lereszelünk / ledarálunk 350 g vöröskáposztát.
Felöntjük 400 ml vízzel, fűszerezzük és kb. 20 percig pároljuk.
Leszűrjük. A káposztalevet félretesszük.
2. A lisztet, a sóval és a sütőporral elkeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott zsiradékot és annyi káposztalevelet, hogy a tészta összeálljon.
Lefedve 30 percet állni hagyjuk.
3. A tésztát elosztjuk 4-5 részre (attól függően milyen nagy tortillát szeretnénk). Golyókat formázunk belőle, majd lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra.
Tapadásmentes serpenyőben kisütjük. (olaj nem szükséges)
4. A töltelékhez a káposztát lereszeljük vagy ledaráljuk, majd hozzákeverjük a fűszereket, a tejfölt és a majonézt.
5. A párizsit és a hagymát felkarikázzuk.
6. A tortillalapot megkenjük kb. 2 evőkanál káposztasalátával, erre jön a hús és a lilahagyma.
Félbe hajtva fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése