LILA-RÓZSASZÍN TORTILLA






HOZZÁVALÓK 4 DB-HOZ:

a tésztához:

300 g búzafinomliszt
1/2 tasak sütőpor
3 evőkanál olvasztott zsiradék
kb. 300-400 ml vöröskáposztalé (= 350 g vöröskáposzta)

a töltelékhez:

400-600 g vöröskáposzta
1 evőkanál majonéz
1 evőkanál tejföl
só, őrölt kömény

sonka
párizsi
lilahagyma

ELKÉSZÍTÉS:

1. A káposztaléhez lereszelünk / ledarálunk 350 g vöröskáposztát.

Felöntjük 400 ml vízzel, fűszerezzük és kb. 20 percig pároljuk.

Leszűrjük. A káposztalevet félretesszük.


2. A lisztet, a sóval és a sütőporral elkeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott zsiradékot és annyi káposztalevelet, hogy a tészta összeálljon.

Lefedve 30 percet állni hagyjuk.



3. A tésztát elosztjuk 4-5 részre (attól függően milyen nagy tortillát szeretnénk). Golyókat formázunk belőle, majd lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra.

Tapadásmentes serpenyőben kisütjük. (olaj nem szükséges)



4. A töltelékhez a káposztát lereszeljük vagy ledaráljuk, majd hozzákeverjük a fűszereket, a tejfölt és a majonézt.



5. A párizsit és a hagymát felkarikázzuk.


6. A tortillalapot megkenjük kb. 2 evőkanál káposztasalátával, erre jön a hús és a lilahagyma.




Félbe hajtva fogyasztjuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések