MÉZES-FEHÉRBOROS KALÁCSSZENDVICS



Az édessé ihletforrása a "Fakanál: 101 mézes étel receptje" című kiadványban található "Részeges mézes" néven.



Annyiban tértem el, hogy kifli helyett kalácsból készítettem.


HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

4 szelet kalács
2 evőkanál méz
1 db tojás
1 dl édes v. félédes fehérbor

20 g vaj vagy 1,5 dl olaj a sütéshez

a szóráshoz: vaníliás porcukor


ELKÉSZÍTÉS:

1. A kalácsból 4 db kb. 1 cm vastag szeleteket vágunk.


2. Egyet megkenünk mézzel, ráborítunk egy üres szeletet.


3. Megmártjuk a szendvics mindkét oldalát fehérborban. Kicsit nyomkodjuk bele, de ne áztassuk el!


4. Ezután felvert tojásba forgatjuk, végül forró olajban mindkét oldalát kisütjük.


Azon melegében vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!



HASONLÓ ÉTELEK:

ZSERBÓÍZŰ



 MOZART-KALÁCS

 

TIRAMISU-ÍZŰ KALÁCS



PEZSGŐS FRANCIA PIRÍTÓS



BÁBA FÁNK

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések