MÉZES-FEHÉRBOROS KALÁCSSZENDVICS
Az édessé ihletforrása a "Fakanál: 101 mézes étel receptje" című kiadványban található "Részeges mézes" néven.
Annyiban tértem el, hogy kifli helyett kalácsból készítettem.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
4 szelet kalács
2 evőkanál méz
1 db tojás
1 dl édes v. félédes fehérbor
20 g vaj vagy 1,5 dl olaj a sütéshez
a szóráshoz: vaníliás porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A kalácsból 4 db kb. 1 cm vastag szeleteket vágunk.
2. Egyet megkenünk mézzel, ráborítunk egy üres szeletet.
3. Megmártjuk a szendvics mindkét oldalát fehérborban. Kicsit nyomkodjuk bele, de ne áztassuk el!
4. Ezután felvert tojásba forgatjuk, végül forró olajban mindkét oldalát kisütjük.
Azon melegében vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
HASONLÓ ÉTELEK:
ZSERBÓÍZŰ
MOZART-KALÁCS
TIRAMISU-ÍZŰ KALÁCS
PEZSGŐS FRANCIA PIRÍTÓS
BÁBA FÁNK
Megjegyzések
Megjegyzés küldése