PIROS-FEHÉR-ZÖLD SZENDVICSEK




HOZZÁVALÓK 4 SZENDVICSHEZ:

5 szelet toast kenyér
100 g natúr sajtkrém v. vajkrém v. juhtúró
1 db zöld színű paprika
1 db piros színű paprika
1 csokor újhagyma zöld része v. snidling
20 g jégcsapretek
1/2 evőkanál ajvár
4 db koktélparadicsom


 ELKÉSZÍTÉS:

1. A zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk (paprika, hagymaszár) / karikázzuk  (paradicsom)/ lereszeljük (jégcsapretek).


2. A kokárdás szendvicshez 1 szelet kiszúrunk a formával. Megpirítjuk egy másik szelet kenyérrel együtt.


1 másik szelet kenyeret megkenünk sajtkrémmel (egyéb fehér kencével). Ráhelyezzük a formázottat.
A minta mentén körberakjuk apróra vágott piros színű paprikával a közepébe pedig a egy kis szelet zöld paprikát nyomunk.



3.  Paradicsomos-jégcsapretkes-csemegehagymás:


A  megpirított kenyeret megkenjük, majd a tetejét kirakjuk felkarikázott paradicsommal, a közepét reszelt jégcsapretekkel, az alját pedig csemegehagymával.

4. Paprikás:


A megpirított kenyeret megkenjük, majd a tetejét kirakjuk apróra vágott piros színű paprikával az alját meg zölddel.

5. Ajváros-csemegehagymás:


A megpirított kenyér tetejét megkenjük ajvárral, a többi részét sajtkrémmel, majd az alját megszórjuk felaprított csemegehagymával.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések