KÁVÉS-MASCARPONÉS SZENDVICSKEKSZ
HOZZÁVALÓK 8-12 DB-HOZ (formától függően):
a tésztához:
200 g búzaliszt
100 g vaj v. margarin
1 db tojás
1 evőkanál instant kávé
1 tasak vaníliás cukor
csipet só
porcukor ízlés szerint
a töltelékhez:
2 evőkanál mascarpone
porcukor ízlés szerint
a dekorhoz: porcukor vagy natúr kakaópor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tojást, a vajat, a porcukrot, a csipet sót, a kávét és a vaníliás cukrot cukrot eldolgozzuk.
2. Hozzáadjuk a lisztet és tésztát gyúrunk belőle.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra tetszőleges formával kiszurkáljuk úgy, hogy minden második közepébe lyukat nyomunk.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 12-15 percig sütjük.
Ha a talpa már halvány barna, kivehetjük.
4. A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a langyosra hűlt kekszeket összeragasztjuk vele.
Porcukorral vagy kakaóporral dekoráljuk.
Ami nem fogy el,azt zárható dobozban hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése