KÁVÉS-MASCARPONÉS SZENDVICSKEKSZ





HOZZÁVALÓK 8-12 DB-HOZ (formától függően):

a tésztához:

200 g búzaliszt
100 g vaj v. margarin
1 db tojás
1 evőkanál instant kávé
1 tasak vaníliás cukor
csipet só
porcukor ízlés szerint

a töltelékhez:

2 evőkanál mascarpone 
porcukor ízlés szerint

a dekorhoz: porcukor vagy natúr kakaópor


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tojást, a vajat, a porcukrot, a csipet sót, a kávét és a vaníliás cukrot cukrot eldolgozzuk.


2. Hozzáadjuk a lisztet és tésztát gyúrunk belőle.

Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra tetszőleges formával kiszurkáljuk úgy, hogy minden második közepébe lyukat nyomunk.


3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 12-15 percig sütjük.

Ha a talpa már halvány barna, kivehetjük.


4. A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a langyosra hűlt kekszeket összeragasztjuk vele.

Porcukorral vagy kakaóporral dekoráljuk.



Ami nem fogy el,azt zárható dobozban hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések