FAHÉJAS-SZILVÁS SZENDVICSKEKSZ






HOZZÁVALÓK 8-12 DB-HOZ (formától függően):

a tésztához:

200 g búzaliszt
100 g vaj vagy margarin
1 db tojás
1 teáskanál fahéj
porcukor ízlés szerint
csipet só

a töltelékhez:

szilvalekvár

a dekorhoz:

porcukor

ELKÉSZÍTÉS:

1. A vajat, a tojást, a porcukrot, a csipet sót és a fahéjat eldolgozzuk.
 

2. Hozzáadjuk a lisztet és tésztát gyúrunk belőle.

Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra, majd tetszőleges formával kiszurkáljuk úgy, hogy minden második közepébe lyukat nyomunk.



4. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 12-15 percig sütjük.

Ha a teteje megkeményedett vegyük ki, nem kell megvárni, míg megbarnul! 


5. A sütiket még melegen szilvalekvárral összeragasztjuk és porcukorral dekoráljuk.

Ami nem fogy el, azt zárható dobozban tároljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések