FAHÉJAS-SZILVÁS SZENDVICSKEKSZ
HOZZÁVALÓK 8-12 DB-HOZ (formától függően):
a tésztához:
200 g búzaliszt
100 g vaj vagy margarin
1 db tojás
1 teáskanál fahéj
porcukor ízlés szerint
csipet só
a töltelékhez:
szilvalekvár
a dekorhoz:
porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A vajat, a tojást, a porcukrot, a csipet sót és a fahéjat eldolgozzuk.
2. Hozzáadjuk a lisztet és tésztát gyúrunk belőle.
Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra, majd tetszőleges formával kiszurkáljuk úgy, hogy minden második közepébe lyukat nyomunk.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben 170 fokon - nem légkeveréssel - kb. 12-15 percig sütjük.
Ha a teteje megkeményedett vegyük ki, nem kell megvárni, míg megbarnul!
5. A sütiket még melegen szilvalekvárral összeragasztjuk és porcukorral dekoráljuk.
Ami nem fogy el, azt zárható dobozban tároljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése