BAJOR CSIRKEMELL
A recept a "Fakanál: 101 étel szárnyasokból" című kiadványban található.
HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:
300 g csirkemell
só, őrölt bors
1,5 dl olaj a sütéshez
a galuskához:
1 db tojás
200 ml víz vagy tej
liszt, amennyi szükséges
csipet só
az öntethez:
1,5 dl paradicsomlé vagy 2 evőkanál sűrített paradicsom vízzel higítva
a tetejére:
100 g reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS:
1. A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Kevés forró olajon kisütjük.
2. A galuskához 1 db tojást, kevés sót és a vizet elkeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk.
Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
Kiskanalat vagy nokedliszaggatót használjunk.
3. Kivajazott sütőedénybe tesszük a galuskákat, majd erre ráhelyezzük a húsokat.
Leöntjük a paradicsomlével, majd fóliával lefedve 190 fokon - légkeveréssel - kb. 15-20 percig sütjük.
4. Kivesszük, megszórjuk a reszelt sajttal és fólia nélkül még sütjük 6-10 percet, míg a sajt megolvad.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése