BAJOR CSIRKEMELL



A recept a "Fakanál: 101 étel szárnyasokból" című kiadványban található.




HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:

300 g csirkemell
só, őrölt bors
1,5 dl olaj a sütéshez

a galuskához:

1 db tojás
200 ml víz vagy tej
liszt, amennyi szükséges
csipet só

az öntethez:

1,5 dl paradicsomlé vagy 2 evőkanál sűrített paradicsom vízzel higítva

a tetejére:

100 g reszelt sajt 


ELKÉSZÍTÉS:

1. A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

Kevés forró olajon kisütjük.



2. A galuskához 1 db tojást, kevés sót és a vizet elkeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk.

Enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
Kiskanalat vagy nokedliszaggatót használjunk.



3. Kivajazott sütőedénybe tesszük a galuskákat, majd erre ráhelyezzük a húsokat.

Leöntjük a paradicsomlével, majd fóliával lefedve 190 fokon - légkeveréssel - kb. 15-20 percig sütjük.




4. Kivesszük, megszórjuk a reszelt sajttal és fólia nélkül még sütjük 6-10 percet, míg a sajt megolvad.

Azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat!



HASONLÓ ÉTEL:

PILSENI CSIRKEMELL

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések