NÉGER RÉTES
Az édesség a "Fakanál: 101 rétesrecept" című kiadványban található. (1992)
HOZZÁVALÓK 2 TEKERCSHEZ:
6 db réteslap
150-200 g (szárazon) rizs
6 evőkanál meggybefőtt
6 evőkanál meggybefőtt
30 g mazsola
1 evőkanál kakaópor
1 tasak vaníliás cukor
tej, amennyi szükséges
csipet só
cukor ízlés szerint
kevés fahéj - elhagyható
olaj a kenéshez
a dekorhoz: porcukor v. kakaópor v. a kettő keveréke (esetleg olvasztott étcsoki)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A rizst csipet sóval feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepi.
Ha beszívta, felöntjük annyi tejjel, ami ellepi és beletesszük a mazsolát is. Főzzük, míg teljesen megpuhul.
2. Még melegen belekeverjük a kétféle cukrot és a kakaóport. Kihűtjük.
3. Kiterítünk 1 réteslapot, megkenjük olajjal, ráteszünk még 1-et. Ezt is lekenjük, majd a 3. lapra rátesszük a töltelék felét (amibe belekeverjük a lecsepegtetett meggyet is).
A tészta jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk, majd feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és lekenjük olajjal vagy tojással.
A műveletsort megismételjük a másik 3 réteslappal is.
4. Előmelegített sütőben 200 fokon - nem légkeveréssel - kb. 12 percig sütjük, míg enyhén megbarnul.
Megszórjuk porcukorral vagy kakaóporral, vagy a kettő keverékével, de olvasztott csokival vagy vaníliasodóval is tálalhatjuk.
Melegen is finom, de hidegen még jobb.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése