NÉGER RÉTES





Az édesség a "Fakanál: 101 rétesrecept" című kiadványban található. (1992)




HOZZÁVALÓK 2 TEKERCSHEZ:

6 db réteslap
150-200 g (szárazon) rizs
6 evőkanál meggybefőtt
30 g mazsola
1 evőkanál kakaópor
1 tasak vaníliás cukor
tej, amennyi szükséges
csipet só
cukor ízlés szerint
kevés fahéj - elhagyható

olaj a kenéshez

a dekorhoz: porcukor v. kakaópor v. a kettő keveréke (esetleg olvasztott étcsoki)


ELKÉSZÍTÉS:

1. A rizst csipet sóval feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepi.

Ha beszívta, felöntjük annyi tejjel, ami ellepi és beletesszük a mazsolát is. Főzzük, míg teljesen megpuhul.


2. Még melegen belekeverjük a kétféle cukrot és a kakaóport. Kihűtjük.


3. Kiterítünk 1 réteslapot, megkenjük olajjal, ráteszünk még 1-et. Ezt is lekenjük, majd a 3. lapra rátesszük a töltelék felét (amibe belekeverjük a lecsepegtetett meggyet is).


A tészta jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk, majd feltekerjük.


Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és lekenjük olajjal vagy tojással.

A műveletsort megismételjük a másik 3 réteslappal is.


4. Előmelegített sütőben 200 fokon - nem légkeveréssel - kb. 12 percig sütjük, míg enyhén megbarnul.


Megszórjuk porcukorral vagy kakaóporral, vagy a kettő keverékével, de olvasztott csokival vagy vaníliasodóval is tálalhatjuk.

Melegen is finom, de hidegen még jobb.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések