REMETEI CSIRKEMELL




A recept a "Fakanál: 101 étel szárnyasokból" című kiadványban található.



Annyiban tértem el a recepttől, hogy én csak a végén olvasztottam rá a sajtot.


HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

350 g csirkemell
2 evőkanál tejföl
1 dl fehérbor
2 evőkanál petrezselyem
só, őrölt bors
80 g reszelt sajt

ELKÉSZÍTÉS:

A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk, összekeverjük a fűszerekkel és a tejföllel.
Eloszlatjuk egy sütőedényben (én 22*22 cm-esbe tettem) majd felöntjük a borral, fóliával letakarjuk.


Előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel - kb. 25 percig sütjük, míg megpuhul.

Ezután kivesszük, levesszük a fóliát, megszórjuk a reszelt sajttal, majd visszatoljuk a sütőbe és még 5 percig sütjük, míg a sajt megolvad.



Főtt zöldségkörettel, krumplikörettel vagy főtt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések