BERLINI SZELET
A recept a "Fakanál: 101 étel marhahúsból" című kiadványban található.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
2-4 szelet sertés vagy marhahús
4 teáskanál német mustár
só, őrölt bors,egész köménymag
1,5 dl olaj a sütéshez
a körethez:
4 db közepes burgonya
1 evőkanál olaj vagy 3 dkg vaj
só
2 db közepes alma
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hússzeleteket vékonyra kiklopfoljuk.
Sózzuk, borsozzuk. Mindkét oldalát megkenjünk mustárral és megszórjuk köménymaggal.
2. Nem túl bő, forró olajban mindkét oldalát kisütjük.
3. A körethez az almát meghámozzuk és alacsony hőfokon, tapadásmentes edényben, saját levében puhára pároljuk.
Ezt tesszük a krumplival is csak az alá teszünk kevés olajat vagy vajat.
Jó étvágyat!
HASONLÓ ÉTELEK:
PRÁGAI SZELET
BODROGKÖZI PECSENYE RÖSZTIKÉVEL
BETYÁR SZELET
ANGOL SERTÉSBORDA
Megjegyzések
Megjegyzés küldése