BERLINI SZELET




A recept a "Fakanál: 101 étel marhahúsból" című kiadványban található.



 Marhahús helyett sertéskarajból készítettem.


HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:

2-4 szelet sertés vagy marhahús
4 teáskanál német mustár
só, őrölt bors,egész  köménymag 

1,5 dl olaj a sütéshez

a körethez:
4 db közepes burgonya
1 evőkanál olaj vagy 3 dkg vaj 

2 db közepes alma

ELKÉSZÍTÉS:

1. A hússzeleteket vékonyra kiklopfoljuk.

Sózzuk, borsozzuk. Mindkét oldalát megkenjünk mustárral és megszórjuk köménymaggal.



2. Nem túl bő, forró olajban mindkét oldalát kisütjük.



3. A körethez az almát meghámozzuk és alacsony hőfokon, tapadásmentes edényben, saját levében puhára pároljuk.


Ezt tesszük a krumplival is csak az alá teszünk kevés olajat vagy vajat.

Jó étvágyat!


HASONLÓ ÉTELEK:

PRÁGAI SZELET




BODROGKÖZI PECSENYE RÖSZTIKÉVEL



BETYÁR SZELET



ANGOL SERTÉSBORDA

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések